Nina Lekkerimäki
Kouluttaja, yrityksen perustaja, eläintenkouluttaja AT, EAT

Nina Lekkerimäki, Koira-Tallin yksi perustajista ja osakkaista. Koulutan yritykseni http://www.parasystavani.fi kautta.
Olen eläintenkouluttaja AT,  EAT, erikoistumisalueina työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen sekä fyysisestä kunnosta huolehtiminen. Suoritin tutkinnot Taitotalossa Helsingissä. 

Koirien maailma ja käyttäytyminen on kiinnostaneet minua aina ja 1996 oli käänteen tekevä, kun halusin tarjota omille koirilleni mielekästä ja lajityypillistä, hyvinvointia tukevaa toimintaa ja tutustuin Karen Pryorin julkaisuihin naksutinkoulutuksesta.  Olen harrastanut agilityn ja tokon lisäksi mm. paimennusta ja verijälkeä ja viestiä, mutta pelastusetsintätehtävät raunioilla ja maastossa (pelastushaku ja -jälki) koiran kanssa veivät mukanaan 2002. Sillä tiellä olen edelleen ja hälytyksen tullen lähden operatiivisiin tehtäviin avustamaan koirieni kanssa poliisia kadonneen henkilön etsintään Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kautta.

Olen erikoistunut hajutyön kouluttamiseen (erikoisetsintä, henkilöetsintä raunioilla, maastossa, rakennuksessa, taajamassa, sekä jäljestäen), koiran ja ohjaajan välisen suhteen ja yhteistyön rakentamiseen, koiran motivaatioon ja palkkaamiseen ja työkoiran kouluttamiseen pennusta viranomaisen avuksi ja virkatehtäviin. Lisäksi koulutan mielelläni reaktiivisia koiria ja muokkaan niiden tunnetilaa. 

Koulutuksessani lähden aina eläimen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja tunnetilasta, niin että eläin kokee mielihyvää ja onnistumista sille rakennetuista harjoituksista. Pilkon asiat hyvinkin pieniksi paloiksi, joissa suunnitelmallisella kouluttamisella, virheettömällä oppimisella ja eläimen itsensä määrittämillä palkkioilla on vahva merkitys. Koulutan prosessissa myös ihmistä, jonka tehtävä on iloita onnistuneesta suorituksesta, ja osata lukea ja tukea koiraa työtehtävillä.

Yritykseni Paras Ystäväni Oy kautta tarjoan erilaisia hyvän mielen kursseja ja yksityisvalmennusta maastolajeissa ihan tavallisille koirille omistajineen, sekä maastolajeissa tavoitteellisesti harjoitteleville koirakoille maastotyöskentelyyn, hallintaan, ilmaisuun ja hyvään suhteeseen liittyen.
Opastan myös naksuttimen käytössä koiran tunnetilojen muokkauksessa.


Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n varsinainen jäsen, ja olen sitoutunut noudattamaan yhdistyksen eettisiä sääntöjä kaikessa kouluttamisessa. 


kuva: Kaisa Kivipelto


huhtikuu
toukokuu