Anu Lipponen
Kouluttaja, eläintenkouluttaja AT, pennut, arkitaidot, nosework, kodinvaihtajat

Moikka!
Olen Anu Lipponen, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (Taitotalo 2022) ja koulutan Koira-Tallilla yritykseni Eläinkoulu HOPin kautta. Olen Suomen Eläintenkouluttajat ry:n jäsen, olen allekirjoittanut eläinten kouluttamista koskevat eettiset säännöt. Koirat ovat kuuluneet elämääni jo vuosikymmeniä, ja olen ollut aina kiinnostunut koiran ja ihmisen välisestä hyvästä yhteistyöstä ja siihen koulutuksen tuomista mahdollisuuksista. Omia koiriani olen kouluttanut positiivisen vahvisteen avulla jo pitkään, eläinten kouluttamisen yritystoiminnan (toiminimellä Eläinkoulu HOP) aloitin keväällä -22 yksityiskoulutusten sekä kurssien parissa. Eritoten kodinvaihtajat ovat lähellä sydäntäni ja niistä on useamman oman koiran osalta kokemusta karttunut reilusti.
Tällä hetkellä kanssani asuu pari kodinvaihtajaa, erittäin vauhdikas ja iloinen 7-vuotias jackrusselin terrieri narttu sekä harkitseva ja epäileväinen (mutta nuori ja villi) 3-vuotias shiba poika. Koirien kanssa harrastan mm. noseworkia omaksi iloksi puuhaillen, temppujen tekemistä ja kaikenlaisia arjen taitoja tukitaitoineen sekä pitkiä rentouttavia metsäkävelyitä.
Kodinvaihtajien sielunelämä voi olla hyvin erilaista kuin pentuna perheeseen kotiutuneen koiran kanssa, koska koiran historiassa voi olla paljon asioita, jotka vaikuttavat sen nykyiseen käytökseen. Ilohepuleita, pelkokäytöstä, aggressioita ja mitä vaan. Joskus voi olla vaikeaa ymmärtää, miksi koira käyttäytyy niin kummallisesti. Autan avaamaan ja neuvon, miten voit parhaiten ymmärtää koiraasi, jotta teillä on kiva ja sujuva arki yhdessä.
Minulla on vahva kokemus myös hevosten kouluttamisesta ja siitä on erityisen paljon apua herkkien kodinvaihtajakoirien kanssa, hevosetkin aika usein joutuvat vaihtamaan kotia ja opettelemaan uusia asioita uusien ihmisten kanssa.
Päivitän omaa osaamistani jatkuvasti erilaisilla kursseilla, luennoilla ja koulutuksissa.
Koulutuksessani pyrimme hyvän yhteistyön löytymiseen ja vankkaan perustaitojen opetteluun. Usein hyvät pohjataidot auttavat pitkälle vaikeissakin tilanteissa. Parasta koulutettaessa on mielestäni nähdä, kun se lamppu syttyy ihmisen ja koiran päässä ”hei, nyt mä tajusin” ja ne yhteiset ilon hetket!
Yhdessä ja ilon kautta kaikki järjestyy!
Happy Owners & Pets <3

tammikuu
huhtikuu
toukokuu