Hanna El-Khouri
Kouluttaja, Eläintenkouluttaja AT -opiskelija (Taitotalo), agilityvalmentaja, urheilukoirien fysiikkavalmentaja, hyppytekniikkavalmentaja

Hei, olen Hanna el-Khouri, agilityvalmentaja, hyppytekniikkakouluttaja, urheilukoirien fysiikkavalmentaja ja aktiivinen koiraharrastaja.
Agilityn maailmaan pääsin tutustumaan alkeiskurssilla yhdessä siskoni ja perheemme villakoirien kanssa vuonna 2003. Jo ensimmäisistä harjoituksista laji imaisi mukaansa ja sillä tiellä edelleen ollaan, harrastuskaverit tosin vaihtuneet villakoirista belgianpaimenkoiriin ja collieen, ja agilityn ohella harrastamme tällä hetkellä myös pk-lajeista metsäjälkeä ja lisäksi raunioetsintää.
Ensimmäisen täysin oman koirani Sysin (belpagn Talvihallan Cuyama) kanssa innostuimme kasvattajan kannustavan tuen ansiosta metsäjäljestä. Opimme ja kehityimme yhdessä, toiveenani PK-kokeisiin pääsy ja koulutustunnus. Meille haastavimmaksi esteeksi tällä matkalla muodostui tottelevaisuusosuuden metrinen estenouto. Vaikka jo valioituneena ja kisaavana agilitykoirana Sysillä oli paljon kokemusta hyppäämisestä ja sen fyysinen kunto oli hyvä, oli pk-este etenkin noutokapulan kanssa sille haastava. Se yritti parhaansa, mutta joskus epäröi, ponnisti epävarmasti ja sen seuraksena kolhi itsensä esteeseen niin, että itsevarmuus rapisi.  
Meidän kohdallamme hyppytekniikkatreenit olivat avainsana tämän solmun aukaisemiseen. Hyppytekniikkatreeneissä Sysi sai harjoitella sekä hyppäämisen fyysisiä taitoja, että arviointitaitoja turvallisesti, sen itseluottamus rakentui takaisin pala palalta ja hyppäämisen ilo löytyi myös tottiskentällä. Toiveeni täyttyi ja saimme JK1- & JK2-koulutustunnukset ennen Sysin eläköitymistä kisauraltaan epilepsialääkityksen vuoksi. Suurin palkinto oli kuitenkin iloisena ja itsevarmana metristä hyppäävä koira. Sysin myötä opin ymmärtämään mitä harrastuslajimme vaatii koiran fysiikalta ja halusin oppia lisää siitä, miten rakentaa koiran taidot ja kunto vastaamaan paremmin niitä vaatimuksia. Tilaisuuden tullessa vastaan lähdin kouluttautumaan hyppytekniikkakouluttajaksi ja jatkoin opintoja urheilukoirien fysiikkavalmennuksen parissa. Valmentajana minulle on erityisen tärkeää vaalia koiran itsevarmuutta, itseluottamusta, sekä harrastamisen iloa.
Valmistuin 2019 hyppytekniikkakouluttajaksi Vappu Alatalon kurssilta (Susan Salon metodi) ja pätevöidyin keväällä 2022 urheilukoirien fysiikkavalmentajaksi Tanja Pitkäsen (Move Well) opista. Dobo-koulutusohjaajaksi valmistuin v.2018 ja AVA2-agilityvalmentajaksi 2021.