Hannele Pirttimaa
Kouluttaja, eläintenkouluttaja AT, rally-tokon kisavalmennus, rally-tokon ylituomari

Olen Hannele Pirttimaa, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (Amiedu 2013) ja rally-tokon ylituomari.

Pätevöidyin rally-tokotuomariksi alun perin vuonna 2011, jolloin laji oli vielä epävirallinen. Kun laji virallistui keväällä 2014, suoritin Kennelliiton järjestämän ylituomarikoulutuksen ja olen sen jälkeen toiminut yhtenä kouluttajana kaikilla ylituomarikursseilla.
Olen kilpaillut rally-tokossa vuodesta 2009, jolloin laji oli vielä epävirallinen ja kouluttanut kaksi omaa koiraani rally-tokovalioksi.
Tuomarointien ohella ei jää paljoa aikaa kilpailla omien koirien kanssa, mutta kisaan harvakseltaan mestariluokassa australianpaimenkoira Veetin kanssa ja jatkossa myös RTK3:n suorittaneen 6-vuotiaan espanjanvesikoira Lyylin kanssa. Lisäksi laumaan kuuluu hiljattain RTK2:n suorittanut suorittanut 4-vuotias espanjanvesikoira Vilma ja Lyylin 2-vuotias pentu Hulda.
Treenaan koirien kanssa myös tokoa ja käyn harvakseltaan tokokokeissa. Veeti-aussiella olisi oikeus kilpailla tokossa voittajaluokassa. Olen kokeillut myös nose workia, agilityä, koiratanssia ja jäljestystä, sillä jokainen laji opettaa paljon uutta koirien ohjaamisesta, ja koirat mielellään kokeilevat uusia juttuja.

Olen opiskellut eläinten kouluttamista ammattitutkinnon lisäksi mm. kanakursseilla (kanakurssit I-IV). Muita kiinnostuksen kohteita ovat mindfulness ja positiivinen psykologia, joista on tullut suoritettua melko laajatkin opintokokonaisuudet.