Elina Suoranta
Kouluttaja, eläintenkouluttaja AT, EAT, rallytoko, pennut, arkitaidot, hyvän mielen kurssit

Heippa!
Olen Elina Suoranta, eläintenkouluttaja (AT, EAT Taitotalo) Vantaalta ja uusi Koira-Tallin tiimiläinen. Olen ollut koirien ja eläinten parissa ihan lapsesta asti ja omia koiria minulla on ollut liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Ammattitutkinnon suoritin vuonna 2019 silloisessa Amiedussa, nykyisessä Taitotalossa. Vuonna 2022 aloitin eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon opiskelun ja siinä erikoistuin eläinten ongelmakäytöksen hoitoon ja käytösneuvontaan. Valmistuin 2024.
Olen jo ennen mitään näitä opintoja toiminut agilityn ja TOKO:n koulutusohjaajana usean vuoden ajan koiraharrastusyhdistyksessä. Lisäksi olen työskennellyt lähes viisi vuotta pentukouluttajana Vantaan Opaskoirakoululla (v.2015–2020) alle soveltuvuustesti-ikäisten opaspentujen ja heidän hoitoperheidensä kanssa. Opaskoirakoululla työni pääosin oli opaspentujen hoitoperheiden ja heidän pentujen ohjaamista ja perustaitojen opettamista. Pentujen ja nuorten koirien kouluttaminen, sekä heidän omistajien ohjaaminen ovat erityisen lähellä sydäntäni.
Lisäksi olen kouluttanut kolmella koirakoululla näiden vuosien aikana (2018- nykyhetki) ja kurssivalikoimani, joita ohjaan on on monipuolinen. Koulutan paljon pennuille ja nuorille koirille arjentaitoja, joita jokainen koira”kansalainen” tarvitsee. Koulutan myös arjentaitojen erityiskursseja, kuten hihnassa maltillisesti kävelyn opettelua, paikallaolon ja luoksetulon kursseja sekä itsehillintään keskittyviä kursseja. Nämä arjen kurssit sopivat kaikenikäisille.
Koulutan myös eri koiraharrastuslajeja, nykyisin päälajinani Rally-toko, jossa minulla on pidempiä valmennusryhmiä. Koulutan rallyssa alkeita, alkeiden jatkokursseja, ylempiin luokkiin valmistavia kursseja ja myös ylempien luokkien kursseja. Myös ratakursseja, joten siis rallyssa on todella monipuolisesti eri vaihtoehtoja tarjolla. Koiratallilla voin kouluttaa rallyssa eri mittaisia kursseja mutta myös pidempiä valmennusryhmiä tavoitteellisesti harrastaville.
Koulutan myös Noseworkin alkeita, Koiratanssin alkeita, TOKO:a ja lajikokeilukursseja. Myös erilaiset kehonhallinta, temppukurssit ja koiran aktivointikurssit, missä lisätään koiran hyvinvointia monipuolisesti, kuuluvat kursseihin, mitä mielelläni vedän.
Koulutan koiran- mutta myös ihmisen hyvinvointi edellä. Kursseillani oppimisen haluan olevan mukavaa ja sellaista, että tunnin jälkeen molemmilla on innostunut ja iloinen mielentila. Kaikki opetusmetodini perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja tämä pätee myös omistajiin. Ihmiset oppivat yhtä lailla parhaiten, kun he saavat onnistuessaan jotain positiivista eli jotain sellaista, mistä he pitävät. Haluan, että kurssini ovat sekä koirillenne, että teille omistajille kivoja yhteisiä hetkiä ja tavoitteenani on, että koirasi ja sinun yhteiselosi arjessa muuttuu toimivammaksi ja suhteenne vahvistuu. Parasta kouluttamisessa on nähdä onnistumisen ilo koirien ja omistajien silmissä!
Itselläni on kolme kääpiövillakoiraa: Nelli lähes 14v, Myy 10v ja Ronja 8v. Olen harrastanut tavoitteellisesti koirieni kanssa agilitya, TOKO:a ja rally-tokoa. Kasvatan kääpiövillakoiria pienimuotoisesti kennelnimellä Actionvilla's.
 
Tervetuloa kursseilleni, oppimaan ja nauttimaan yhdessä koirasi kanssa puuhailusta! 😊
 
 

huhtikuu
toukokuu
kesäkuu