Anna Piitulainen
Kouluttaja, eläintenkouluttaja AT, EAT, pennut, nosework, harrastuskoirat, käytösneuvonta

Moi!

Olen Anna Piitulainen, eläintenkouluttaja (AT, EAT). Olen aloittanut asiakkaiden kanssa työskentelyn 2018, ensin tottelevaisuuslajien parissa ja sitten siirtyen myös hajutyöskentelyn ja arkikäytösten maailmaan.


Omien koirieni kanssa olen harrastanut palvelus- ja pelastuskoiralajeja, tokoa, rally-tokoa sekä noseworkia. Kolmessa viimeisimmässä olen myös kisannut useamman koiran voimin eri luokissa. Tällä hetkellä käytän suurimman osan ajasta omien koirieni kanssa hajutyön parissa, osallistuimme nose4wood hankkeeseen, johon liittyen jatkan koirieni koulutusta metsätuhojen kartoituksia varten. Ennen hanketta olin käynyt ik9i:n järjestämän hajutyökoiran ohjaajakurssin.
(N4W-hankkeesta ja minustakin lisää esimerkiksi täällä: https://seura.fi/ilmiot/reportaasit/lahottajasieni-tuohoaa-metsaa-nain-jaljittajakoirien-avulla-torjutaan-metsatuhoja/ )


Olen omistanut eri rotuisia koiria vuodesta 2005 lähtien, osan olen saanut pentuina ja osan vasta aikuisina. Ongelmakäytöksiäkin on siis luonnollisesti tullut vastaan ja niiden tiimoilta olen hakenut oppia mm. Jaana Pohjolan pitkiltä kursseilta. Käsittely, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja hihnataidot ovat paljon läsnä sekä arjessa että harrastuksissa. Koulutan tällä hetkellä monipuolisesti eri lajien lisäksi käsittelyä, tukitaitoja ja arkikäytöksiä ja pureudun mielelläni myös haasteisiin vaikkapa resurssien tai arkuuden parissa.
Olen saanut kouluttaa lyhyen aikaa tavoitteellisesti myös muita eläinlajeja, mm. alpakoita, kanoja ja huulipekareita. Pidän tätä tärkeänä osana omaa eläintenkouluttajan oppimispolkuani.


Haluan, että Koira-tallilla koulutuksissani on rauhallista tilaa oppia ja kehittyä. Omistajan osaamisen ja ymmärryksen kasvattaminen on aina päätavoite, oli kyse minkä tahansa asian kouluttamisesta. Haluan lisätä ja parantaa ihmisen ja hänen omistamansa eläimen suhdetta ja vuorovaikutusta. Pyrin valitsemaan ja tarvittaessa muokkaamaan ohjaamani koulutustehtävät yksilön tarpeet ja taidot huomioiden ja järjestämään aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle. Muistakaa, kävitte sitten minun tai kenen tahansa muun koulutuksissa, että aina saa kysyä!


Nähdään kursseilla 😊




Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.